Salam Bertamu...

"Usah tangisi akan perpisahan sebaliknya tangisi akan pertemuan. Tanpa pertemuan, maka tiadalah perpisahan"

Hari Tua Ku..

Daisypath Happy Birthday tickers

Pengikut

Monday, November 14, 2011

Resepi Tiramisu

Bahan-Bahan

1 biji sponge kek atau apa2 kek
250ml whipping cream
200ml cream cheese
1/2 cawan gula halus
1 cawan air panas (nak bancuh nescafe)
1 sudu makan serbuk nescafe
serbuk koko untuk hiasan

Cara-Cara

Bancuhkan nescafe dengan satu cawan air panas tadi

Satukan gula, cheese dan cream

Pukul adunan tadi sampai kembang dan gebu

Potong kek pada 2 bahagian

Tuangkan bancuhan nescafe ke atas kek

then sapukan adunan cream+cheese tadi atas kek

Susun lagi bahagian yang selebihnya sapukan nescafe n baki cream cheese td.

kemudian tutup dengan cling film dan simpan dalam fridge sebentar…

Hiaskan dengan serbuk koko bila masa nak menghidangkannya…

p.s yg kek bulat kicik tue, kite guna mould donat. Letak kek dulu, pastu letak krim. Biar dlm peti kejap sebelum keluarkan mould.:)

No comments:

Post a Comment